7 Şubat 2016 Pazar

Galaksiler Arası Kitap Tagı

Galaksiler Arası Kitap Tagı
Intergalactic Book Tag
Bu tag Melissa Landers’ın yeni çıkan kitabı “Starflight” adına çıkarılmış ve tatlı booktuberlardan PeruseProject ve abookutopia tarafından da yapılmış. Tabii benim de gözümden kaçmadı. Sevgili okurlara sunmalık bir tag dedim. VE İŞTE KARŞINIZDAYIM!
Öncelikle bu yeni çıkmış kitaptan bahsedeyim. Tag’ın isminden anladığınız gibi kitap uzayda geçiyor. Hatırlatayım Melissa Landers, Yabancı’nın yazarıydı. Hani uzaylılar falan filan. Okumadım ama baya popülerleşmişti bir ara. Sevgili yazar sanırım uzayı fazlasıyla ilham verici buluyor. Neyse kitaba dönelim. Gelecekte geçen kitabımızın ana karakteri Solara Brooks adında suçlu olduğu parmak eklemlerine dövmelenmiş bir kız. Yeni bir sayfa açıp temiz bir başlangıç yapmak istiyor. Bunun içinse yapması gereken dünyadan kaçması. Dünyadan kaçması için bilet ise bir uzay gemisinde sözleşmeli köle olarak çalışması. Fakat suçlu olması nedeniyle kimse bu kızımızla çalışmak istemiyor. Tabii bunun da istisnası Doran Spaulding; Solara’nın kesinlikle hoşlaşmadığı, zengin ve lise hayatının sefil geçmesine neden tagolan çocuk. Olaylar, olaylar… Sonuç olarak, kendilerini korsan uzay gemisinde buluyorlar. Ve macera burada başlıyor.
Tahminimce bu kitap Melissa Landers’ın diğer kitaplarını da çeviren ve sevdiğim yayın evlerinden biri olan Go! Yayınları’ndan (sevmemin nedeni Tüyap’ta yaptıkları indirimler ve ilginç kapakları <3) çıkar. Heyecanla bekliyorum!

Şimdi tag’e geçebiliriz.

1. Uzay: Bu dünyada geçmeyen bir kitap
Bin tane fantastik kitap okuduğum düşünülürse aralarından seçebileceğim fazlaca kitap var. Seçtiğim kitap ise Eragon. Ara ara blogta bahsetmezsem olmaz :)

2. Karadelik: Seni içine çekmiş bir kitap
Geçen aralıkta bitirdiğim Efsane serisinin son kitabı Şampiyon beni içine çekti, _ve bırakmadı_… Teşekkürler Marie Lu.

3. Işık Hızı: Çıkmasını iple çektiğin, öyle ki eline alabilmek için zamanda ışık hızıyla yolculuk etmeyi istediğin kitap
En son elimden bıraktığım kitap, Karanlık Taç öyle bir yerde bitti ki… CAN ÇEKİŞİYORUM. Büyük olasılıkla seriye İngilizce devam edeceğimi göz önünde bulundurursak aslında beklememe hiç gerek yok. Beni kimse durduramaz! D&R NERDESİN?!?!?!
Cam Şato ve Karanlık Taç (Sarah J. Maas)’ın kitap yorumu ve neden İngilizce devam etmek istediğimin cevabı yakında sizlerle ;)
 Bir şu kapaklara bak bir bizim kapaklara bak :(

4. Nebula: Güzel kapağı olan bir kitap
Klasik cevap —> Çöküş ve Yükseliş (Leigh Bardugo)

5. Multiverse (var olan tüm evrenlerin birleşiminde oluşan çoklu evren): Sevdiğin devam veya yan seri
Percy Jackson ve Olymposlular’ın devamı olan Olympos Kahramanları gerçekten sevdiğim bir seri. Ne kadar fazla Percy, o kadar fazla mutluluk

6. Yerçekimi: Aralarında yerçekimi kadar güçlü bir çekim olan favori çiftin
Aiden’la Alex (Melez Sözleşmeleri) :’) Şu aralar sürekli aklıma gelip duruyorlar <3

7. Büyük Patlama: Seni okumaya başlatan kitap
Okumayı öğrendiğimden beri bir kitap kurduyum. O yüzden belirli bir kitap yok.

8. Asteroit: Sevdiğin kısa hikaye veya novella
Kısa hikaye demişken, büyük olasılıkla okuduğum tek kısa hikayeler kitabı J.K. Rowling’ten Ozan Beedle Hikayeleri’dir. Küçüklüğümde okumuşumdur illa ki ama şimdi aklıma gelen bu #sorrynotsorry

9. Galaksi: Birden fazla bakış açısıyla yazılmış bir kitap
Yine karşınıza Rick Riordan kitabıyla çıkıyorum. Kane Günceleri’nden Kırmızı Piramit, iki ana karakter Sadie ve Carter’ın ağzından anlatılıyor.

10. Uzay Gemisi: Uzay gemisi ismi olabilecek bir kitap başlığı
YA bu çok hoşuma gitti. Durun henüz karar vermedim. Şimdi en fazla iki kelimeden oluşmalı, daha fazla değil. Epik, kulağa güzel gelmeli. Ayrıca bir seriden olursa iyi olur. Böylelikle diğer sahip olabileceğimiz (zenginiz ya ;) he bi de uzay gemisinin bizim olduğunu varsayıyorum :)))))) uzay gemilerinin isimlerini seçmek için tekrar uzun uzun düşünmemiz gerekmez. TAMAM BULDUM!!! Hazır yukarıda da bahsetmişken Efsane neden olmasın????? Hem Efsane, Deha, Şampiyon güzel uzay gemisi ismi olur, siz ne dersiniz? Aklıma daha güzel bir isim gelirse, geri döner eklerim artık ^o^



Okuduğunuz için sağ olun var olun sevgili okurlar (veya sevgili okur) Umarım ilginç bulmuşsunuzdur bu tagı. Gelecek yayınlarda görüşmek üzere!!!

Not: Kitap hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

PeruseProject’in videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder