29 Temmuz 2015 Çarşamba

Booktube-A-Thon

BOOKTUBE-A-THON
Read-A-Thon
Tonlarca Okuma
Merhabaa arkadaşlar!!! Şimdi sizlerin karşısına yepyeni bir konuyla çıkıyorum. READ-A-THON!! Bu da nedir dediğinizi duyar gibiyim. Uzun araştırmalarım sonucunda (umarım doğru sonuca ulaşmışımdır), read-a-thon çocukların daha fazla kitap okumasını sağlamak için yapılan bir proje. Tabii sadece çocuklarla kalmıyor iş. Gittikçe büyüyüp bin bir türlü varyasyonu internet aleminde geziniyor. Ayrıca bağış yapan insanların, sponsorların katkılarıyla okullarda (ABD’deki snrm) kütüphane kuruyorlarmış. Peki read-a-thona katılan bir birey ne yapıyor?
Kısaca olay ne?
Olay şu arkadaşlar; bir zaman belirliyor read-a-thonu düzenleyen kişi veya kişiler. Amaç bu tarihler arasında bol bol kitap okumak. Adı üstünde; ton ton okuma.. (pek adı üstünde gibi olmadı... Ton ton daha çok yaşlı dede kalıbı gibi durdu ama şşşş aramızda kalsın. Belki bazıları çakmaz bu işi)
Genellikle bu read-a-thonlarda kişiler belli başlı görevler koyup işi ilginç hale getiriyorlar. İlginç görevleri açıklamak gerekirse, hayır baş aşağı kitap okumak veya kitabı duşa sokmayı içeren bir read-a-thona rastlamadım. Görevler daha çok, okuyacağınız kitabı seçmeye yönelik.


VE ŞİMDİ BOOKTUBE-A-THON’A GELELİİİM!
Favori booktuberlarımdan biri olan sevgili Ariel Bissett’in konuyla ilgili haberleri verdiği, booktube dünyası üzerinden yapılan read-a-thon. Bu read-a-thona katılmak için booktuber olmanıza tabii ki gerek yok.
3-9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek bu booktube-a-thon’un 7 tane görevi var. Bu arada belirtmek isterim hepsini yapacaksınız diye bir kaide yok. Birini yapın, ikisini yapın ya da hiç yapmayın. Bence görevler sadece bu okuma olayını özelleştirmek için ortaya çıkmış bir şey. Uzun lafın kısası rahat olun. Görevlere dönersek;
1.    Kapağında mavi olan bir kitap oku.
2.    Soyadının baş harfiyle başlayan soyada sahip bir yazarın kitabını oku (yani soyadın Demir ise soyadı D’yle başlayan bir yazarın kitabını oku).
3.    Başka birisinin favori kitabını oku.
4.    Eline geçen son kitabı oku (Bu kitabı satın almış olabilirsin, birisi hediye etmiş olabilir. Çalmış olmayın ama. Çaldıysanız gidin geri verin, manyak manyak hareketlere gerek yok).
5.    Kitabı bir oturuşta bitirin (Yemek yerken bile okuyun).
6.    Okumayı çok istediğiniz bir kitabı okuyun.
7.    Yedi kitap bitirin.
Görevleri yaparken kısa kitapları tercih etmenizi öneririm. Manga bile olur. Neyse ben niye bir şey öneriyorsam. Bu benim de ilk read-a-thonum olacak <3
Görevleri anlatan video:

Booktube-a-thon’u twitter ve instagramdan takip edebilirsiniz.
Twitter:
Instagram:
Tabii adından anlayacağınız gibi youtube kanalı da mevcut:

Read-a-thonlarla alakalı öneriler veren, terimleri açıklayan bir kaç video izlemiştim geçmişte. Size yardımcı olabilir anlayacağınız.
Little Book Owl:

Booktube-a-thon’a katılacak mısınız? Katılacaksanız hangi kitapları seçtiniz? YORUMLARINIZI BEKLİYORUM!!


Ayrıyeten yukarıda verdiğim bilgilere eklemek veya düzeltmek istediğiniz bir şey olursa yoruma yazabilirsiniz :)

1 yorum:

  1. KATILACAĞIM TABİSİ:))) Çok merak ettim, konuya balıklama atlıyorum şu an... Yazı süper olmuş; hemen çaldığım kitapları sahiplerine iade edeyim 😂😂

    YanıtlaSil