17 Aralık 2015 Perşembe

Fantastik Canavarlar Nelerdir ve Nerede Bulunurlar? Filmi

Fantastik Canavarlar Nelerdir ve Nerede Bulunurlar?
Harry Potter serisinin yan kitaplarından biri olan Fantastik Canavarlar Nelerdir ve Nerede Bulunurlar? filme dönüştürüldüğünü duymadıysanız… ŞİMDİ DUYUYORSUNUZ!!! BÜYÜCÜLÜK DÜNYASINDAN YENİ BİR FİLM!! Hatta yeni bir film değil, yeni üç film çıkıyor önümüzdeki senelerde. Hatta tam olarak 2016, 2018 ve de 2020’de sinema salonlarına koşacağız, sevgili okur. İlk filmin teaser trailerının çıkmasının şerefine küçük bir yazı yazamalıyım dedim.

Peki bu film nedir, ne hakkında, Harry’i tekrar görecek miyiz? Hepsine sıra gelecek. Olay Newt Scamander adında genç bir büyücünün etrafında geçiyor. Scamander’ı hatırlarsınız. Harry’lerin derste işledikleri film serisiyle aynı adı taşıyan Fantastik Canavarlar Nelerdir ve Nerede Bulunurlar?’ın yazarıydı. Aynı zamanda torunu biricik Luna’mızla evleniyordu. İşte bu adamın gençliğinde geçiyor seri, Harry’nin döneminden 70 yıl önce. Burdan bizim tayfayı göremeyeceğimizi tahmin ediyorum. Ama şahsen şaşırtılmak hoşuma gider. Neyse. Newt, Hogwarts’tan mezun olduktan sonra (bu arada binası Hufflepuff’mış) bakanlıkta çalışmaya başlamış. Gel zaman git zaman adamımız hedeflediği Canavarlar Bölümüne atanmış. Film de zaten Newt’in fantastik canavarlarla ilgili araştırmasını yapmak için New York’a gitmesiyle başlıyor kanımca. İlginç bir olay olarak ilk defa ABD’deki büyücülük dünyasıyla tanışacağız. Çoğu Amerikalı Potterhead büyü yapamayan insanlarına muggle yerine no-maj denilmesinden pek haz etmese de yeni serinin kendi ülkelerinde geçmesinden memnun. Film hakkında bir diğer ilginçlikse filmdeki büyü yapamayan insanların kurguda aktif bir rol oynayacak olması. İçinde Harry Potter’lık olsada kendi çapında orijinal bir film bizi bekliyor.

Güzel haberle devam edeyim. Filmin senaristi, diğer filmlerin aksine, J.K. Rowling. Bu sefer her şeyi kendi isteğine göre biçip şekillendirecek. Yönetmen ise son 4 Harry Potter filminin yönetmeni David Yates. Başrolde geçen sene Her Şeyin Teorisi’yle en iyi erkek oyuncu ödülünü alan Eddie Redmayne var. Bu beni ayrı heyecanlandırıyor ama asıl yüzümde güller açtıran, filmde Ezra Miller’ın da yer alması. Karakteri hakkında hiçbir şey bilmiyorum ama Ezra’nın iki filmini (Saksı Olmanın Faydaları ve Kevin Hakkında Konuşmalıyız) izledim ve oyunculuğunu seviyorum <3
 

Fragmana dönersek AHHHHH O AÇILIŞ <3<3<3<3 LUMOS MAXİMAAAAHHHH VE SON HEDWIG’S THEME’İN BİR FARKLI VERSİYONUNUN ÇALMASI AHHHHH!! Rowling’cim bizi büyücülük dünyasına yeniden davet etmesi. Vallahi gözlerim doldu. 


Son olarak filmle ilgili fantastik teoriler ortaya atılmaya başladı. Bunlardan en beynimi dürten, HADİ BE, dediğim Çapulcu Haritası’yla ilgili olan teori. Peter Pettigrew’a haritadan bakarken Newt’in de ismini görebiliyoruz. Teoriyi ortaya atanlar diyorlar ki Newt aslında Animagus hatta Şahgaga. Tabii ben bilemeyeceğim ama öyle bir şey çıksa şok edici olurdu.
 

Neyse sizi fragmanla baş başa bırakıyorum. Sağlıcakla kalın :)

 Ve birazcık da tumblr :)
Teoriyle ilgili:  
Fragmanın acayip ayrıntılı analizi: 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder